Asiatiska ögon

Att utföra ögonlocksplastik på personer med asiatiskt ursprung ställer betydligt högre krav på kirurgen gällande anatomisk kunskap och erfarenhet. Den asiatiska ögonformen kännetecknas ofta av att det helt eller delvis saknas veck i övre ögonlocket vilket gör att man inte kan urskilja en tydlig globlinje.

Det kan också finnas överflödig hud, fett och vävnad ovanför ögonlocket som buktar fram, vilket gör att ögonlock och ögonfransar blir mindre synliga. Vanligt är också ett så kallat epikantusveck, vilket är ett hudveck från övre ögonlocket in mot inre ögonvrån.

Personer med asiatiskt ursprung har ofta en annan anatomi i ögonlocken och kringliggande vävnad jämfört med personer med västerländskt ursprung.

Det finns dock stora individuella skillnader/variationer beroende på ursprung och genetik.

Vi är noggranna med att ta hänsyn till den psykologiska aspekten där vi har noterat att önskemålen gällande slutresultatet kan skilja sig betydligt mellan olika individer med liknade ursprung. Därav skillnaden på våra före-och efterbilder gällande asiatiska ögon.

Operera epikantusveck/asiatiska ögon

Många vill få större och mer synliga ögonlock. För de som önskar är det även möjligt att minska/avlägsna eventuella epikantusveck. Vi har alltid en noggrann genomgång för att skräddarsy upplägget utifrån kundens specifika önskemål om storlek på ögonlocken.

Operationssnittet läggs sedan utifrån kundens specifika önskemål om ögonlocks-storlek alternativt i globlinjen om en sådan föreligger och en bit utanför ögonvrån. Till en början är ärret lite rött och svullet men bleknar successivt med tiden.

Stygnen tas bort efter cirka 1 vecka.

Se våra före- och efterbilder asiatiska ögon

LYSSNA PÅ NÅGRA AV VÅRA PATIENTER

Vid bokning av videokonsultation

När det är dags för din konsultation så kommer du att få både ett sms och ett mail med en länk som du ska klicka på för att kunna delta i video-mötet. Det räcker att du klickar på en av länkarna.