Ögonlocksplastik

Ögonlocksplastik – du bestämmer själv

Ögonlocksplastik hos oss på Ögonlocksakademin bestämmer du alltid själv om du vill göra, för att du själv vill. Att exempelvis hudens elasticitet förändras och gör att dina ögon och ditt ansikte ser annorlunda ut är en helt naturlig del av att åldras.

Om du däremot påverkas negativt och av olika anledningar mår dåligt över hur dina ögon och omkringliggande hud ser ut och fungerar, då kan en ögonlocksoperation vara lösningen som får dig att må bättre. Ser du tröttare ut än vad du känner dig? Kanske har dina ögonlock börjat hänga ner över dina ögon och faktiskt stör din syn? Kanske har du en vagel som irriterar dig även om den inte skadar? Kanske är det så enkelt så att du inte gillar påsarna under dina ögon och därför vill göra något åt dem? Oavsett anledning så kan vi hjälpa dig att må bättre och vara nöjd med dina ögonlock.

Vanliga ingrepp vid ögonlocksplastik

Våra vanligaste operationer syftar till att reducera hängande ögonlock samt att motverka påsar eller rynkor under ögonen. Ögonlocksplastik innebär bland annat att man tar bort överskottshud kring ögonen. Det innefattar även borttagning av buktande fett och vävnad, reduktion av rynkor och överflödig hud i yttre ögonvrån för en öppnare blick. Vi kan justera ögonbrynets läge och korrigera korta eller hängande ögonlock.

Vid överflödigt och buktande fett i nedre ögonlocket, läggs snittet på insidan av ögonfransraden för att undvika synliga ärr. Det överflödiga fettet avlägsnas och omfördelas för att fylla ut gropigheter som orsakar mörka ringar.

Här har vi samlat svar på de absolut vanligaste frågorna vi får kring operationerna

Ögonlocksplastik och komplikationer

Ögonlocksplastik, att operera ögonen, kan kännas läskigt. En del är rädda för att något ska gå fel under operationen eller att det ska uppstå fula ärr under läkningen. Därför gör vi på Ögonlocksakademin allt vi kan för att varje ingrepp ska kännas så tryggt och lugnt som det är möjligt, helt utan onödiga risker.

Några exempel på hur vi gjort våra operationer extra trygga är:

Lokalbedövning

Vi söver aldrig våra patienter när vi opererar. Om du är vaken under ingreppet så kan vi se bättre redan då hur slutresultatet av ögonlocksplastiken kommer bli, vilket gör att vi lättare kan förverkliga din vision än om du var nedsövd och helt avslappnad i ansiktet. Det finns alltid vissa risker med att bli nedsövd, även vid enkla rutiningrepp, och dessa risker slipper du alltså helt. Dessutom kan du alltid prata med oss under ingreppet om du känner dig orolig, och om du vill kan vi informera under tiden vad det är vi gör.

Radiovågskirurgi

Vi använder oss inte av en vanlig kniv eller skalpell när vi utför ögonlocksplastik, utan av en mycket mer skonsam radiovågsnål. Med hjälp av denna metod kan vi göra ett mycket finare och noggrannare snitt, vilket minskar risken för komplikationer samt gör att svullnaden försvinner snabbare. Dessutom är metoden mycket mildare mot huden!

Vår expertis och erfarenhet av ögonlocksplastik

På Ögonlocksakademin ägnar vi oss enbart åt ögonlockskirurgi och ögonlocksplastik. Våra kirurger är specialister på ögonplastkirurgi. Vi gör ingrepp på just ögonlock dagligen, och våra kirurger har ägnat sig åt detta på heltid sedan många år tillbaka. Vi vet hur vi ska göra för att undvika komplikationer, vi vet hur vi ska ta hand om dig om du är orolig, och vi vet hur man på absolut bästa sätt levererar individanpassat och naturligt resultat.

Ögonlocksplastik efter en vecka

Efter operationen kan det vara frustrerande att behöva vänta på att svullnad och blånad ska lägga sig innan man ser det färdiga resultatet. Man vill helst veta direkt, hur kommer det se ut imorgon? Hur kommer det se ut en vecka efter ögonlocksplastiken när stygnen tas bort? Hur kommer det se ut när det är helt läkt?

Hur snabbt du faktiskt får se det färdiga resultatet av exempelvis ett ögonlockslyft är såklart individuellt. Huden runt ögonen är känslig och det kommer såklart uppstå en del svullnad och blåmärken. Men vi får ofta höra från våra patienter att de blev överraskade över hur fort de faktiskt började se skillnad, och svullnaden börjar vanligtvis minska redan dagarna efteråt. Här kan du se före- och efterbilder på olika slags ögonlocksplastik som vi utför.

Vanliga frågor

Här har vi samlat svar på de absolut vanligaste frågorna vi får.

Lyssna på några av våra patienter

Patient blir mottagen i ögonlocksakademins väntrum, klicka för att starta videon.
Kvinna sätter mascara på sina ögonfransar, klicka för att starta videon.