Nedre/undre ögonlocksplastik

Påsar under ögonen, lös hud eller mörka ringar gör att du ser tröttare ut än du känner dig. Detta beror på att hudens elasticitet minskar, ofta i kombination av att fett buktar fram. Man kan även få insjunkningar i huden under ögonen, då brukar det visa sig som mörka ringar. Ärftliga faktorer kan bidra till detta.

En ögonlocksplastik av undre ögonlocken ger ett bestående resultat. Vi använder oss av två olika operations-metoder beroende på hur dina undre ögonlock ser ut.

Operera nedre ögonlock:
Variant 1 – Avlägsnande/omfördelning av fett

Vid överflödigt och buktande fett och/eller förekomst av mörka ringar så läggs snittet på insidan av den nedre ögonfransraden vilket innebär att det inte blir några synliga ärr. Överflödigt, buktande fett avlägsnas och omfördelas för att fylla ut de gropigheter som orsakar de mörka ringarna.

Denna operationsmetod kan med fördel utföras i kombination med en övre ögonlocksplastik.

Se vår prislista här.

Operera nedre ögonlock: 
Variant 2 – Avlägsnande av lös hud

Vid förekomst av lös hud och/eller tydliga rynkor kommer snittet att ligga strax under den nedre ögonfransraden och stygnen tas bort efter ca en vecka. Till en början är ärret lite rött och svullet men bleknar successivt.

Detta ingrepp utförs oftast inte i kombination med en övre ögonlocksplastik. Se priser här.

Fler före- och efterbilder undre ögonlock

Vi arbetar endast med ögonlocksplastik och utför därför dagligen ögonlocksoperationer. Du hittar fler före- och efterbilder på nedre/undre ögonlocksoperationer på vår hemsida. Se fler före- och efterbilder för undre ögonlock.

Lyssna på några av våra patienter

Patient blir mottagen i ögonlocksakademins väntrum, klicka för att starta videon.
Kvinna sätter mascara på sina ögonfransar, klicka för att starta videon.