Ögonlocksoperationer

Våra operationer

Vi utför alla våra operationer genom en så gott som smärtfri och speciellt framtagen lokalbedövning. Bedövningen är en effektiv och snabbverkande metod. Lokalbedövningen ges direkt i huden och du slipper sövas ner under operationen. Om du vill kan du få en lugnande tablett innan. Du ligger bekvämt i en behandlingsstol i en trevlig och avslappnad atmosfär. Operationen tar ca 30 min per ögonlock så vanligtvis är operationstiden ca 1 timme beroende på vad vi tillsammans bestämt oss för att åtgärda. Efter operationen har du en minimal svullnad och du kommer att kunna ta dig hem på egen hand.

Kostnadsfri konsultation

Funderar du på att operera dina ögonlock? Genom att boka en konsultation hos Ögonlocksakademin får du träffa en av våra ögonlocksspecialister. Under mötet får du information kring operationen och vilka förväntningar just du kan ha utifrån dina förutsättningar, och vad vi skulle kunna hjälpa dig med. Under konsultationen finns tid för dina frågor och funderingar.  

Om du vill kan du boka in en konsultation på vår klinik i Uppsala. Utöver fysiska möten erbjuder vi dessutom videokonsultationer. Konsultationen är helt gratis och du förbinder dig inte till någonting. Boka enkelt en konsultation via vår onlinebokning här på hemsidan.

Ögonlocksoperationer hos ögonlocksakademin

På Ögonlocksakademin ägnar vi all vår tid åt ögonlocksoperationer. Då vi enbart fokuserar på operationer av ögonlock är vi specialister på alla typer av ögonlocksplastik och ögonlocksoperationer.

Ögonlocksplastik görs både av kosmetiska och medicinska skäl. Påsar under ögonen och hängande ögonlock kan leda till att du ser trött ut. Ögonlocksoperationer ger ett piggare utseende!

Ögonlocksakademins kirurger har sedan 2005 utfört ögonlocksoperationer och behandlat personer med ögonlocksproblem. Våra operationer är individuellt anpassade för att du ska få ett naturligt och hållbart resultat.

Vår ögonlocksklinik ligger i Uppsala men till oss kommer patienter från Stockholm och kunder från hela Sverige. Med vår långa erfarenhet kan du vara trygg, vi tar hand om dina ögonlock!

Läs mer här om du funderar på att göra en ögonlocksplastik.

Bra att känna till om ögonlocksoperationer

Inför en ögonlocksoperation hos oss behöver du följa vissa förberedelser. Avstå från blodförtunnande mediciner och kosttillskott i 10 dagar före ingreppet. Anländ ren och fräsch, utan lösögonfransar, smink eller hudkräm. Ingreppet utförs under lokalbedövning, och du kan om du önskar få en lugnande tablett innan. Operationen tar cirka 30 minuter per ögonlock, i en avslappnad atmosfär.

Efter operationen kan du förvänta dig lite svullnad men kan ta dig hem självständigt, däremot så rekommenderar vi dig att avstå bilkörning. Vi utför operationen med radiovågskirurgi, vilket är skonsammare än traditionella metoder och bidrar till snabbare återhämtning.

Svullnad och ömhet är vanliga initialt, men minskar över tid. För att underlätta återhämtningen, sov med förhöjd huvudända de första dagarna. Stygnen tas bort efter 7–10 dagar, och du bör vara mer eller mindre återställd efter 1–2 veckor. Sjukskrivning krävs inte, men en paus kan vara bra, särskilt om ditt jobb är fysiskt krävande. Undvik intensiv träning tills stygnen är borttagna.

Här kan du läsa mer om frågor och svar kopplade till våra operationer.

Vi är en privat ögonklinik

Vi kan utföra alla typer av ögonlocksoperationer, även de som erbjuds i den offentliga vården. Det viktigt att du är medveten om att alla våra operationer görs i privat regi, dvs. du måste själv finansiera ingreppet.

Vi är mycket noggranna vid våra operationer. Varje operation är unik och anpassas just för dig. Detta gör att en ögonlocksplastik hos oss ger glädje för dig i många år framöver. Vi har inga landstingsavtal men du kan alltid operera dina ögonlock hos oss.

Lyssna på några av våra patienter

Patient blir mottagen i ögonlocksakademins väntrum, klicka för att starta videon.
Kvinna sätter mascara på sina ögonfransar, klicka för att starta videon.

Chatta