Övre ögonlock/ Hängande ögonlock

Hängande ögonlock eller små ögonspringor ger ofta ett trött utseende och gör att du kanske ser äldre ut än du känner dig. Med ögonlocksplastik kan du på ett enkelt sätt återfå en yngre och piggare blick.

Hängande ögonlock kan åtgärdas med övre ögonlockskirurgi. Ögonlocksplastik på övre ögonlocken är ett av de absolut vanligaste ingreppen våra kirurger gör. På Ögonlocksakademin görs alltid en kostnadsfri konsultation inför en eventuell ögonlocksoperation. Under konsultationen får du träffa en av våra erfarna ögonlocksspecialister och kan sedan boka in en operation om du vill.

Vi erbjuder både videokonsultationer och fysiska möten. Boka din konsultation idag!

Orsaker till hängande ögonlock

Hängande ögonlock beror på att huden förlorar sin elasticitet och orsakar överflödig hud. Ibland kan även hängande ögonlock uppkomma av fettpåsar kring ögonen. Fett som tidigare legat djupare i vävnaden buktar fram och kan ge ”fettkuddar” på övre ögonlocken. Dessa ses oftast mot näsryggen på övre ögonlocken. Antingen är hängande ögonlock ett besvär som kommer med åldern eller någonting medfött.

Att operera hängande ögonlock kan göras av både kosmetiska och medicinska skäl. Hängande ögonlock kan medföra tyngdkänsla och i vissa fall minskat synfält. Ofta kompenserar man för de hängande ögonlocken genom att omedvetet lyfta på ögonbrynen. Detta i sig ger ofta tydliga och med tiden bestående veck i pannan. Det kan även ge besvär med spänningshuvudvärk.

Genom övre ögonlockskirurgi kan du få tillbaka ett piggare utseende och blick. Låt oss på Ögonlocksakademin ta hand om dina ögonlock!

Operera hängande ögonlock/övre ögonlock

Att operera övre ögonlock med ett snyggt resultat är så mycket mer än att ta bort överskottshuden kring ögonen. Vid behov tar vi även bort buktande fett och vävnad. Vi reducerar även rynkor och överflödig hud i yttre ögonvrån så du får en öppnare och piggare blick.

Vi kan fixera eller göra en lätt höjning av ögonbrynets läge. För de med mycket korta ögonlock kan vi justera detta för att få en högre belägen globlinje. Vissa har även hängande ögonlockskant (ptos). Detta kan vi också justera.

Hos oss kan du utföra övre ögonlockskirurgi eller i kombination övre- och undre ögonlockskirurgi.

Kostnadsfri konsultation

Funderar du på att operera dina ögonlock? Genom att boka en konsultation hos Ögonlocksakademin får du träffa en av våra ögonlocksspecialister. Under mötet får du information kring operationen och vilka förväntningar just du kan ha utifrån dina förutsättningar, och vad vi skulle kunna hjälpa dig med. Under konsultationen finns tid för dina frågor och funderingar.  

Om du vill kan du boka in en konsultation på vår klinik i Uppsala. Utöver fysiska möten erbjuder vi dessutom videokonsultationer. Konsultationen är helt gratis och du förbinder dig inte till någonting. Boka enkelt en konsultation via vår onlinebokning här på hemsidan.

Skonsam operationsmetod

På Ögonlocksakademin har vi en speciellt framtagen och skonsam metod för att åtgärda hängande ögonlock. I samtliga ögonlocksoperationer använder vi en nästintill smärtfri och speciellt framtagen lokalbedövning. Du är vaken under hela operationen. Operationstiden är ungefär en halvtimme per ögonlock, så vanligtvis tar operationen ca en timme.

Under själva operationen använder vi ingen kniv utan vi använder oss av radiovågskirurgi. Det innebär att hud, fett och eventuell vävnad avlägsnas med en radiovågsnål. Denna typ av operation är betydligt skonsammare för huden, gör att svullnaden går tillbaka snabbare och ger ett mycket finare snitt.

Operationssnittet kommer att ligga i globlinjen och en bit utanför ögonvrån och syns därför obetydligt efter läkning. Till en början är ärret lite rött och svullet men bleknar successivt med tiden.

Efter operationen har du en liten svullnad och du kommer att kunna ta dig hem på egen hand. Stygnen tas bort efter ca 1 vecka.

Operation övre ögonlock

Vi är specialister på ögonlocksoperationer

Ögonlocksakademin fokuserar uteslutande på ögonlocksoperationer. Det innebär att våra kirurger har en unik specialistkunskap och lång erfarenhet av ögonlockskirurgi. Vi som arbetar på Ögonlocksakademin har ägnat oss åt ögonlocksplastik på heltid i många år. Den djupa kunskap som våra kirurger besitter gör att vi vet vad som krävs för att ge dig ett så naturligt och bra resultat som möjligt.

Sedan starten 2004 har Ögonlocksakademin specialiserat sig och uteslutande fokuserat på ögonlocksoperationer. Ögonlocksakademin ligger i Uppsala men till oss kommer patienter från hela Sverige. Vi är en av de kliniker som utför flest ögonlocksoperationer i hela landet.

Se fler av våra före- och efterbilder övre ögonlock.

Lyssna på några av våra patienter

Patient blir mottagen i ögonlocksakademins väntrum, klicka för att starta videon.
Kvinna sätter mascara på sina ögonfransar, klicka för att starta videon.