Botox under ögonen

Rynkor under ögonen

Rynkor under ögonen är något som de flesta drabbas av förr eller senare. Rynkor uppstår på grund av bland annat rökning, solens strålning, att du ofta spänner musklerna runt ögonen eller helt enkelt på grund av hudens naturliga åldrande. Men trots att det är naturligt kan det fortfarande vara något du tycker känns jobbigt eller helt enkelt inte gillar med din spegelbild.

För att ta bort rynkor under ögonen går många till kliniker som använder botox som lösning. Och visst kan det bli bättre – men bara tillfälligt.

För dig som inte gillar dina rynkor under ögonen finns också alternativet ögonlocksplastik, vilket ger dig en permanent effekt för en engångskostnad.

Botox under ögonen

Ingen har nog undgått att höra talas om botox, även den som aldrig funderat på ett ingrepp av något slag. Botox består egentligen av ett nervgift som får muskeln som det injiceras i att slappna av. Rynkor under ögonen kan exempelvis uppstå om du kisar mycket. Genom att injicera botox i den belastade muskeln kan du inte längre kisa på samma sätt och rynkorna som syntes kan bli mer otydliga.

Botox mot påsar under ögonen

Det finns dock ett par problem med botox under ögonen, och med botox över lag. För det första så finns ingen garanti på hur resultatet kommer bli, och det kan bli olika från gång till gång. Det är också viktigt att tänka på att muskeln inte heller kommer gå att använda på samma sätt som innan, även när du vill kunna spänna den. Det kan alltså bli så att du får svårt att göra dina vanliga ansiktsuttryck och att ditt leende eller din blick ser annorlunda ut, vilket kan kännas väldigt psykiskt påfrestande.

Och även när resultatet blir precis som du önskat finns ett problem – det är bara tillfälligt. Botox under ögonen måste nämligen fyllas på regelbundet vilket blir väldigt dyrt i längden. Med åldern uppstår dessutom rynkor under ögonen eftersom hudens kollagenproduktion minskar. Då hjälper inte botox i muskeln, eftersom det inte är det som har orsakat rynkorna.

Ta bort rynkor under ögonen

Vi vill att du ska kunna använda ditt ansikte, uttrycka känslor och få hjälp med dina rynkor under ögonen utan att förlora Din blick.

Med ögonlocksplastik får du en permanent lösning på rynkor under ögonen för en engångskostnad. Vi använder en skonsam operationsteknik som gör att läketiden förkortas och att du kan börja se resultatet i spegeln redan efter bara några dagar.

Innan alla våra operationer får du först en grundlig konsultation med en av våra duktiga kirurger. Då kan du berätta precis vad du önskar och vi kan ta fram en skräddarsydd lösning just för dig. Konsultationen är helt gratis, oavsett om du väljer att boka en operationstid eller inte.

Så om du vill slippa tillfälliga resultat, nya kostnader och risken för de komplikationer som botox kan innebära – välkommen till oss på Ögonlocksakademin för en konsultation för att ta bort dina rynkor under ögonen.