Konsultation för ögonlocksplastik

Går du i tankar på att operera dina ögonlock? Innan du bestämmer dig för att boka en operation kan det vara tryggt att träffa en erfaren ögonlocksspecialist. På Ögonlocksakademin har vi därför alltid en konsultation med våra patienter innan vi bokar en ögonlocksoperation.

För att komma i kontakt med oss på Ögonlocksakademin finns tre olika alternativ. För dig som kan ta dig till Uppsala bokar vi ett fysiskt möte på vår klinik och för dig som har problem att komma till oss så erbjuder vi videokonsultationer via dator eller telefon.

Föredrar du en första kontakt via e-post så kan du välja vår tjänst fotokonsultation nedan. Här fyller du i ett formulär och laddar upp en bild så kan vi göra en första bedömning och återkommer till dig. Välj det alternativ som passar dig bäst så ser vi fram mot att höras, varmt välkommen till Ögonlocksakademin

Boka konsultation

En konsultation kan du boka via vår smidiga onlinebokning här på hemsidan eller kontakta oss så hjälper vi dig att hitta en lämplig tid.

Välj mellan våra tre alternativ:

  • Konsultation på kliniken i Uppsala
  • Videokonsultation
  • Fotokonsultation

Frågor och svar kring konsultation

Vad kostar en konsultation?

Hos oss är en konsultation alltid kostnadsfri och utan förbindelser.

Hur går en videokonsultation till?

Bor du utanför Uppsala? Vi har kunder från hela Sverige och erbjuder därför videokonsultationer för dig som inte är bosatt i Uppsala.

En videokonsultation går till på samma sätt som en vanlig konsultation, och är även den gratis. Istället för att du träffar oss fysiskt tar vi konsultationen via ett videosamtal, antingen via dator eller smartphone. Vi kan då se och lyssna på dina önskemål samt bedöma vad vi skulle kunna hjälpa dig med. Du har såklart möjlighet att ställa de frågor du önskar.

När det är dags för din konsultation kommer du att få både ett sms och en länk på din mejl. Vi kommer alltså inte att skicka ut några instruktioner flera dagar i förväg utan det du behöver kommer att skickas ut i realtid när det är din tur att träffa kirurgen bakom valfri skärm. För en videokonsultation behöver du ha webbkamera på din dator och en inte allt för gammal webbläsare. Det fungerar även att ha konsultationen via din mobiltelefon (om du har en smartphone).

Samtalet spelas inte in, kan inte avlyssnas av någon annan och sparas inte. Vi har valt ett system som är lika säkert som om du personligen kommer till kliniken för en konsultation. En journalanteckning kommer upprättas om vad ni kommit överens om, precis som vi gör när man kommer på en fysisk konsultation här på kliniken.

Vid bokning av videokonsultation
När det är dags för din konsultation så kommer du att få både ett sms och ett mail med en länk som du ska klicka på för att kunna delta i videomötet. Det räcker att du klickar på en av länkarna.

Hur går en fysisk konsultation till?

På dagen för din konsultation kommer du in till vår klinik. Du behöver inte förbereda något inför konsultationen.

Väl där får du träffa någon av våra erfarna kirurger eller ögonsjuksköterskor som undersöker dig. Under konsultationen berättar vi mer ingående och noggrant vilka förväntningar just du kan ha utifrån dina förutsättningar, och vad vi skulle kunna hjälpa dig med.

Vi vill att du efter konsultationen känner dig välinformerad om fördelar och eventuella nackdelar det finns med en ögonlocksoperation. På vårt möte har du även möjlighet att ställa alla de frågor och funderingar som du har.

Hur går en fotokonsultation till?

Våra fotokonsultationer passar perfekt för dig som önskar en första kontakt via mejl. Du fyller i ett formulär här på vår hemsida där du bifogar bild, tillsammans med beskrivning av dina besvär/önskemål. Våra erfarna kirurger gör en bedömning och återkopplar sedan till dig.

Läs mer och skicka in ditt konsultationsunderlag här.

Efter bokning av konsultation

Efter att du bokat en konsultation behöver du inte förbereda dig någonting ytterligare. Några dagar innan din bokade tid får du en SMS-påminnelse med bland annat information om adress och portkod.

Om du bokat en videokonsultation får du när det väl är dags för konsultationen en länk skickad till dig både på SMS och via e-post.

Vad händer efter konsultationen?

Oavsett om du bokat en videokonsultation eller en vanlig konsultation hos oss förbinder du dig inte till något och du väljer själv om du vill gå vidare med att boka en operation eller inte. Hur du vill göra är ingenting du behöver ta beslut om direkt.

Om du sedan går vidare och bokar en operation så får du självklart ytterligare en noggrann bedömning innan operationen.

Mer om våra operationer

Vill du veta mer om våra olika typer av operationer? Läs mer om de olika operationerna här.

Har du fler funderingar innan du bokar? Här har vi samlat vanliga frågor om kring ögonlocksoperationer.