Xantelasma

Xantelasma, xanthelasma palpebrarum, ses som gulaktiga, upphöjda fläckar under huden. Det är en relativt vanlig hudåkomma och kan placera sig på både övre ögonlocken och under ögonen i närheten av ögonvrån.

De gula fläckarna är kolesterolbildningar och kan ofta bero på höga blodfetter. Även om xantelasma i sig enbart är kosmetiskt störande kan de gula fläckarna visa en förhöjd risk för hjärtinfarkt. Därför bör detta kollas upp med sin vårdcentral.

Ta bort xantelasma

På Ögonlocksakademin kan hjälpa dig med att ta bort de gula fläckarna på ögonlocken. Vid operationen används först lokalbedövning för att sedan avlägsna tas fläckarna samt överliggande hud bort runt ögonlocken. Vi använder oss av radiovågskirurgi vilket innebär att vi inte använder kniv utan en radiovågsnål. En moetod som är betydligt skonsammare än att använda kniv.
Att ta bort xantelasma är en snabb, effektiv och så gott som smärtfri behandling. Till en början är ärret lite rött och svullet men bleknar successivt med tiden. Stygnen tas bort efter ca 1 vecka.

Se våra före- och efterbilder Xantelasma 

LYSSNA PÅ NÅGRA AV VÅRA PATIENTER

Vid bokning av videokonsultation

När det är dags för din konsultation så kommer du att få både ett sms och ett mail med en länk som du ska klicka på för att kunna delta i videomötet. Det räcker att du klickar på en av länkarna.